Våra arrangemang

”Jag vill se söta maids och dricka te, kan man göra det här?” 
”Jag behöver laga min cosplay, finns det en syhörna?”
”Min mamma vill följa med och titta på NärCon, finns det något hon kan göra?” 
På NärCon 2012 är svaret naturligtvis ja! 

NärCon vill att ni ska ha det så bra som möjligt, så vi har skapat gruppen Interna Arrangemang där det styrs upp spännande, roliga och välbehövliga arrangemang! I år kommer cosplayverkstad, workshops och föräldrainlämning till Sveriges mysigaste konventsfestival. Vi kommer även att arrangera turneringar i populära brädspel, anordna olika föreläsningar om cosplay och ha ett tvättäkta maidcafé. Era föräldrar kan  få avnjuta en kopp kaffe och läsa tidningen i en av årets nyheter: Föräldraloungen! Andra aktiviteter vi anordnar är rollspel, cosplayschack, maffia dygnet runt och en scavenger hunt som får vem som helst att gnugga sina geniknölar.

Senaste nytt är att vi även i år välkomnar Live-tetris tillbaka, men denna gång under NärCons regi! Som vi har längtat efter att ha kunnat erbjuda er denna fantastiska livevariant av det populära spelet under större delen av konventet. Träd in i rollen som ett tetrisblock och samarbeta med dina vänner för att vinna spelet!

Vi ses på Tetrismattan!

Schemat över våra arrangemang i Google Calendar-format

WikiRace

Hur snabbt kan du ta dig från den engelska wiki-sidan för plankton till den svenska sidan för Pittacus Lore, bara genom att klicka på internlänkar? Kom så testar vi i denna fartfyllda tävling som äger rum på Wikipedia! Arrangeras av Mr. NärCon himself, Samuel ”Japan-Jens” Anlér, välkomna!

Jeopardesu

Jeopardesu, japaninspirerade versionen av Jeopardy kommer till NärCon! Läs mer om detta nya spännande tillskott på NärCon här.

Cosplayverkstad

Cosplayare som behöver laga en reva eller avsluta de sista stygnen på sin dräkt är varmt välkomna till verkstaden! Mer limpistoler och sytråd till folket!

Modevisning

Då NärCon gör saker stort eller inte alls kommer detta bli en fantastisk show där du kommer kunna se olika japanska stilar uppvisade av personer som brinner för sina stilar. Är du nyfiken på japanska klädstilar? Då är det här eventet för dig! Här kommer du kunna se lolita, decora, ganguro och andra mer ovanliga stilar. Det är ett perfekt tillfälle för att kunna ta bilder också! Hoppas att ni kommer inspireras av NärCon’s första modevisning!

Rollspel @ NärCon

Drop-in rollspel med glada spelledare. Bli en superhjälte och rädda världen, lek ghostbusters och fånga spöken eller kanske är du mer en Mumin-person. Vi har flera roliga och enkla rollspel, något passar helt säkert dig!

Verbal Combat

Mera blod! ”Jag hoppsparkar dig rätt in i en skördetröska som strimlar dina ben till slamsor!” Kom och tävla i eller titta på årets blodigaste, men också roligaste tävling, där deltagarna slåss endast med hjälp av ord. Arrangeras av NärCon-legenden Ullis, välkomna!

NärCons spelbar

I år arrangerar NärCon sin egna spelbar med roliga bräd- och kortspel för alla som är intresserade, kom och spela en runda Fluxx eller mörda cylons i Battlestar Galactica. Alla brädspel är bra brädspel!

Maffia

Mer Maffia till folket! Mörda dina fiender, dina vänner, mörda några arrangörer! Men se till att de tillhör maffian först, annars blir det så dålig stämning.

LajvTetris

Om du någon gång vaknat mitt i natten och undrat hur det känns att vara ett Tetrisblock så är det här rätt lek för dig! Ta med dig dina vänner och försök få så många rader som möjligt i denna livevariant av det populära datorspelet.

NC-quiz

Testa dina nördkunskaper i NärCons traditionella quiz! Frågorna är många, kluriga och bredden av ämnesområden stort, ära och berömmelse går till vinnarna som tar hem detta, tillsammans med ett pris så klart 🙂

NärCons skattjakt

Skattjakten är äntligen tillbaka till NärCon! Här krävs både klurighet, list och en smula tålamod för att ta sig från ledtråd till ledtråd fram över konventsområdet för att tillslut nå den episka skatten. Må den bäste skattletaren vinna!

Föräldraloungen

Åker du som förälder till NärCon tillsammans med dina barn och vill kunna dra dig undan en stund? Sök dig då till föräldraloungen där det finns möjlighet att i lugn och ro ta en kopp kaffe och läsa tidningen.

Pentago

Mindtwister har lånat ut sitt jättestora Pentago till NärCon 2012! Utmana dina vänner i detta spel baserat på det klassiska Fem-i-rad, men med en twist! Bokstavligen, då man roterar delar av spelplanen efter varje runda. Klurigt, roligt och spännande, Pentago är minst lika mycket en åskådarsport som ett spel!  Denna Youtubevideo beskriver hur spelet går till: http://www.youtube.com/watch?v=XQFbjcPg2wE