Föreläsningar

Vill du lära dig något nytt, få utlopp för din kreativitet eller få chansen att ställa frågor till den där speciella kändisen?

Då ska du ta dig till NärCon och gå på några av de föreläsningar, workshops och paneler som anordnas under konventets gång. Vare sig det handlar om att bemästra en kalligrafiteknik, eller få insider-information om ett spännande företag, så finns det garanterat något för alla.

Att besöka en föreläsning under vistelsen på NärCon är ett fantastiskt tillfälle att berika sitt besök med något spännande och extra lärorikt. Håll ögonen öppna på hemsidan för att se alla uppdateringar som sker, kanske kommer din favoritkändis sitta i en panel under NärCon 2012!

Schemat över föreläsningarna (& scenframträdanden) i Google Calendar-format

Här följer en presentation av föreläsarna och deras föreläsningar (uppdateras kontinuerligt fram till NärCon):

Japan-Jens år i Japan

Sommaren 2010 åkte NärCons grundare iväg än en gång till Japan men denna gång med målet att stanna i drygt ett år för att studera vid Chiba Universitet. Det blev ett händelserikt år som innehöll allt från kattcaféer och tv-framträdanden till kulturkrockar och värdfamiljer där allting slutligen abrupt avslutades i och med den stora jordbävningen 11/3 2011. På årets NärCon berättar han om sina upplevelser och vad man bör göra och inte göra ifall man åker iväg som utbytesstudent.

Nosebleed Studios och Natalia Batista

Nosebleed Studios – ett av Sveriges främsta mangatecknaregäng, med flera utgivna böcker och publicerade serier på olika håll, både här i Sverige och internationellt, kommer besöka NärCon och under dagarna ge föreläsningar och workshops i bland annat mangateckning och hur det är att vara en svensk mangaka i Japan!

Ni kommer även se en av Nosebleeds grundare, Natalia Batista, i panel med andra kända namn inom östasiatisk kultur och diskutera manga, publishing och mycket mer!

Wasabi Press och Elise Rosberg

Elise Rosberg heter den som startade och driver Wasabi Press, hemsidan, mangatävlingen och det mesta med Wasabi Press just nu. Hon är född 1990 och har själv haft ett intresse för Japan i över 10 år. Hon var i Japan i 10 månader år 2008 som utbytesstudent och levde i en japansk familj samt gick på en japansk flickskola i Osaka.

Elise vann Mangatalangen 2007, en tävling av Bonnier Carlsen, med sin manga om Näcken. Sedan dess har hon gått på Serieskolan i Malmö samt varit publicerad i olika sammanhang, så som illustrationer till tidningen Shojo Stars och kalendern Manganackan 2008/2009. Hon har även haft serie publicerade i Altcom 2010, Serier mot Rasism och Swedish Comic Sin 2, samt många egenproducerade fansin men även med sin klass i Serieskolan.

Roger Klein

Roger Klein är en mycket engagerad Japan-fantast som med manga, anime och spel som utgångspunkt efter hand har tagit kärleken till Japan till allt högre nivåer. Han vill alltid dela med sig av sin entusiasm och sina kunskaper till andra som är intresserade, både när det gäller generella saker som att turista i Japan eller att studera språket, och även när det gäller somliga väldigt specifika saker som spelen i Phantasy Star-serien eller musik av producenten Nakata Yasutaka.

Roger har sedan 2000 arbetat professionellt med Japansk kultur.

Go Go Nihon – Sofia Östlund

Go Go Nihon är en organisation som  hjälper människor som vill studera japanska i Japan med att ansöka till en språkskola i Japan, fixa studentvisum och boende, helt kostnadsfritt. Kom och lyssna på deras föreläsningar om hur de hjälper folk att följa sina drömmar till det vackra landet i öst och passa på att ställa frågor om hur din språkresa skulle kunna se ut!

Touhou

Vet du vad Touhou är? Om inte ska du gå på föreläsningen om Touhou, hela fenomenet! Du får se fan-gjorda videos, höra om skaparen, det första spelet, om musiken och mycket mer!

Livet som LiU-student

NärCon har sedan 2011 arrangerats i Linköpings universitets lokaler. Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att vara student här, inte bara konventsbesökare under några dagar? Var med på någon av LiU:s egna föreläsningar om hur det är på LiU!