Resa till NärCon

Då majoriteten av alla som kommer till NärCon är från andra städer än Linköping så får vi mycket frågor om hur man tar sig till oss bäst. På den här sidan hittar du all tillgänglig information om vilka olika sätt man kan ta sig till NärCon på!

Bussar

Vi arbetar aktivt för att kunna köra bussar till och från NärCon, direkt från din stad till sommarens peppigaste konvent! I år har vi har två bussar som kommer åka till NärCon på torsdagen 26/7; en från Stockholm och en från Göteborg.

Tur och retur Stockholm-NärCon kostar 300 kr, och den finns tillgänglig i vårt biljettsystem. Den avgår torsdag den 26/7 kl.10:30 ifrån Cityterminalen, Stockholm och går raka vägen till NärCon. Hemresa sker på söndagen den 29/7 kl.15:00, ankomst till Cityterminalen kl.17:30-18:00.

Tur och retur Göteborg-NärCon kostar 400 kr, och även den finns tillgänglig redan nu! Bussen kommer att stanna i Borås och Jönköping, så om du vill åka till och från någon av dessa orter så passar denna bussbiljett bra för dig också. Följande är tiderna för ToR där tiden i Borås respektive Jönköping på ditresan samt samtliga ankomsttider på hemresan är ungefärlig.

Ditresa, 26/7

  • Göteborg, Bussparkeringen vid Shell Centralstionen, avfärd kl.09:30
  • Borås, Borås Järnvägsstation, avfärd ca. kl.10:15
  • Jönköping, Bussparkeringen Järnvägsgatan, mellan Parkgatan och Ån, avfärd ca. kl.11:25

Hemresa, 29/7

  • NärCon, kl.15:00
  • Jönköping, ankomst ca. kl.16:35
  • Borås, ankomst ca. kl.17:45
  • Göteborg, ankomst ca. kl.18:30

Bil

Om du kommer till NärCon via E4:an, ta avfart 111 mot Västervik (I slutet av Linköping om du kommer från Stockholm, och innan Linköping om du kommer från andra hållet).
Följ den vägen till du kommer till rondellen och ta första avfarten mot universitetet. Följ den vägen, rakt igenom rondellen, och när du kommer till trafikljusen sväng vänster och in på parkeringen.

Om du vill navigera via GPS eller Google Maps, rekommenderar vi att du söker på destination ”Hans Meijers väg, Sverige”. Då kommer du direkt till vår kostnadsfria besökarparkering!

Tåg

För att få rabatt på din tågresa till NärCon via SJ, gör på följande sätt:

1. Ring 0771-75 75 55 (SJ affärsresor) och välj tonval 1 (bokning av resa). Du kopplas då till en säljare.
2. Säg att du vill boka en resa på Sveroks kundnummer 997994.
3. Uppge kampanjkoden ”LSU 2012″ och boka din resa. Det är viktigt att resan sker i samband med tiden då konventet är och att resan går från och/eller till Linköping. Säljaren kan hjälpa dig så att du får den billigaste biljetten.

Observera att kampanjen gäller lågbelagda tåg, alltså inte tåg i peak-avgångar. Det innebär att platser tar slut och att kampanjkoden inte finns på alla tåg.

Buss från Linköping Central till NärCon

Då de absolut flesta kommer till Linköping via buss eller tåg, kommer de att hamna på Linköping Central. Därifrån är det lätt som en plätt att ta sig till universitetet, och det är bäst och snabbast att åka buss!

Det finns tre bussar som går till NärCon, nummer 3 (mot Ryd), nummer 12 (mot Lambohov) och nummer 2 (mot Lambohov via US).

Om du tar buss nummer 3 ska du gå av vid hållplats Solhaga (precis brevid McDonalds). Därifrån går du förbi McDonalds och rakt fram under tunneln upp mot Universitetet, men vi ska göra vårt bästa för att skylta!

Åker du med buss nummer 12, gå av vid hållplats “Golfbanan”. Därifrån ser du konventet, men vi lovar att sätta upp skyltar ändå!

Om du sover på campingen och vill ta dig till och från konventet, så stannar buss nummer 2 direkt vid campingen. Den hållplatsen heter “Campushallen”.

Då Linköpings bussar inte tar emot kontanter, så kommer du behöver ett busskort eller en SMS-biljett. Busskort kan du köpa på Pressbyrån (det finns ett inne på centralen) eller på Östgötatrafikens eget kontor, som också ligger på centralen. Säljaren där kan hjälpa dig med vilket kort som bäst passar ditt behov (du kan även läsa mer om det på Östgötatrafikens hemsida).

För att köpa en SMS-biljett, SMSa LU (om du är upp till 26 år gammal) eller LV (för de över 26) till 72 365 (för mer info om SMS-biljetter, se även här Östgötatrafikens hemsida). En sms-biljett kostar 22 kronor för vuxen och 17 kronor för ungdom.