Artist Alley

Gillar du att teckna, måla, fotografera, skapa lerfigurer och ställa ut dina verk eller kanske är du ett geni när det gäller ansiktsmålning och nagelmotiv? Då är du mer än välkommen till Artist Alley!

Artist Alley är till för dig som vill ha en plats för att vara kreativ, där du kan visa upp dina alster och även sälja dem om separationsångesten över ditt mästerverk inte är allt för stor. Det är även en plats där du kan erbjuda tjänster som nagelmotiv eller teatersmink, så länge det är inom ramarna för konventets tema är det endast fantasin som sätter gränserna.

Till NärCon 2012 har vi bestämt oss för att lägga mer krut på Artist Alley och kommer därför, bland annat, att arrangera workshops, nybörjarkurser och mindre tävlingar för att hålla glöden uppe!

Nyhet! Vi kommer i år att ha en tävling i Artist Alley, som du kan läsa allt om här!

Vill du boka bord så behöver du endast läsa igenom sammanfattningen nedan, nicka instämmande och köpa ett pass.
• Bord, 140x70cm (se salsplanering för skiss samt foto på bord)
• Ett Artist Alley-pass kostar 50kr utöver ordinarie inträde till konventet.
• Tillgänglig under hela konventet och lokalen är låst under nattetid.
• Hur mycket tid du spenderar vid bordet är upp till dig.
• Max två personer per bord, båda måste ha betalat vanligt inträde.
• Varje individ är ansvarig för det material som läggs upp och NärCon kommer därför ej att granska materialet i förväg.
• NärCon förbehåller sig rätten att avlägsna olämpligt material om det är stötande eller vid eventuella copyright-brott. Vägran att avlägsna material leder till avvisning från Artist Alley.
• Alla verk bör på något sätt vara märkt med skaparens namn. Skaparen bör även finnas på plats. Ifall fanzines och andra kollaborativa verk ställs ut behöver endast en av skaparna vara närvarande.
• Varor så som smycken och cosplayartiklar får inte säljas då det konkurrerar med butikverksamhet. Ni som tillverkar sådant själva får dock gärna ställa ut och visa upp det!
• Endast ideella föreningar, såsom fanzines eller privatpersoner får boka bord i Artist Alley. Det vill säga att utställaren endast deltar i föreningssyfte eller sköter försäljning på hobbynivå.

Om du tänker erbjuda någon typ av service eller är osäker på om du får ställa ut något särskilt, speciellt om det befinner sig i en gråzon för konkurrerande verksamhet så tar du först kontakt med Artist Alley innan du betalar för ett pass. NärCon förbehåller sig rätten att avvisa utställare eller avlägsna opassande föremål om det skulle förekomma felaktigheter i Artist Alley. Vi ser därför gärna att du tar kontakt med oss först så oklarheter och misstag reds ut i förväg.

En enkel regel att följa är: Har du ritat/målat/tryckt verken, på till exempel papper eller målarduk, är det fritt fram att fixa ett pass. Annars är det bäst att fråga oss först.

Om du har några frågor kan du kontakta oss via artistalley @ narcon.se.