Spread the love

Vill du visa din kärlek för NärCon? Då är detta rätt sida för dig, här lägger vi material du själv kan använda dig av för att producera NärCon-pepp! Tveka inte att skicka in ditt skapade material till oss sen, gillar vi det tillräckligt mycket så postar vi det på vår hemsida för alla att se 😀

Videofilmer om NärCon

En kärleksförklaring till er, våra besökare
NärCon Rock Anthem

Räkna ner till NärCon 2012

Wallpapers

NC-dragon Gold
NC-hyperspace

NärCon-typsnittet

Det du ser ovan är en försmak av hur NärCons officiella typsnitt ser ut men förutom det kan det även skapa följande bilder med hjälp av typsnittet:

Du skapar dem genom att göra något av följande:

  • Skriva in något följande tecken: ß ∂ ƒ ¸ ˛ √ ª
  • Genom att på en Mac trycka: Alt + s, Alt + d, Alt + f, Alt + g, Alt + h, Alt + j eller Alt + k.
  • Genom att under Windows använda dig av programmet ”Teckenuppsättning” och infoga respektive symbol.

Så vad väntar du på? Ladda hem typsnitten och börja producera redan idag, de fungerar så klart i alla program på din dator så som Photoshop, Word etc och är så klart i vektorgrafik så du kan förstora upp dem hur mycket du vill!

Typsnitt 1 – NärCon Regular, v.1.00, uppdaterat 2012-02-07
Typsnitt 2 – NärCon Outline, v.1.00, uppdaterat 2012-02-07

Utvecklingen av typsnittet

Typsnittet är skapat av Jimmy Gustafsson och Öga Design som målade varje tecken för hand med kalligrafipensel för att sedan scanna in. Vill du se hur det gick till när Jimmy skapade typsnittet åt NärCon? Kolla då in hans sida här.

Installera typsnitt

Under Windows
Under Mac
Under Ubuntu

För att det ska bli riktigt snyggt

 

  • I Photoshop: För att det ska se riktigt bra ut i Photoshop måste Antialiasing aktiveras och ställas in på ’Strong’ eller ’Crisp’. Detta på grund av komplexiteten och antalet ankarpunkter i tecknena.
  • I Word: Är du intresserad av typografi och vill att dokumentet ska bli riktigt snyggt när du använder typsnitten i Word? Markera då texten, tryck ctrl (cmd på Mac) + d, välj Avancerat och aktivera sedan kerning.

 

 

Kända buggar

Hittar du en bugg eller någonting som är märkligt med typsnittet? Hör av dig till oss så tittar vi på det och fixar till det så att det framöver fungerar bättre! Nedan hittar du hittills kända buggar.

  • Inga kända buggar sedan släppet av version 1.00