Externa arrangemang

Den röda tråden genom alla konvent är de arrangörer som dyker upp och ser till så att besökarna har så mycket som möjligt att göra! Det innefattar allt från spelbarer, olika turneringar, zombielajv, karaoke, en improviserad lek om hästar, cosplayschack och Host Clubs.

Här finner du alla de arrangemang som NärCon inte arrangerar själva utan tar in föreningar och privatpersoner som har riktigt bra idéer.

Ett av våra bekräftade arrangemang är den populära Hostcluben! De utlovar många skratt och trevliga stunder till NärCons besökare.

Externa arrangemangs schema i Google Calendar-format

Jätte-Carcassone

Välkommna till Jätte-Carcassonne!
Här tar vi brädspelet Carcassone till helt nya dimensioner. Med spelbrickor på knappa 1m x 1m så får man avnjuta ett parti Carcassone på ett helt annat sätt. Spelet passar både för dig som är aldrig hört talas om Carcassonne och dig som är en inbiten veteran.

Vi lär gärna ut reglerna och kommer med goda råd.
Missa inte kanske din enda chans att få spela Jätte-Carcassone!

Raison D’etre karaoke

Hos Raison D’etre är alla välkomma att sjunga sina favoritlåtar från anime och japansk pop/rock, oavsett hur mycket eller lite kunskap om sång man har!
Vi anordnar också en karaoketävling som vanligt, så om du gillar att sjunga och stå på scen, anmäl dig och visa upp vad du kan! Du anmäler dig på plats i ett av våra karaokerum.

Dra med vännerna förbi ett av Raison D’etres två karaokerum, vi lovar att ni inte kommer ha tråkigt!

Qigong

Vi är glada att i samarbete med Campushallen i år kunna presentera qigong på NärCon! Ta chansen att varva ner en stund och dra dig undan från all pepp. Qigong äger rum på fredag morgon kl.09:00 under NärCon.

Cosplayschack

Nu kommer CBG-kai tillbaka till NärCon med större och mer legendariskt cosplayschack än tidigare! I cosplayschack kan det mesta hända när två spelmästare tar kontrollen över 32 spelpjäser och flyttar runt på dem på planen! Läs mer om cosplayschack @ NärCon 2012 här.

PVC-utställning

Sugen på att starta en PVC samling, har du frågor om nendoroids eller vill du bara fota extremt snygga figurer? Kom till oss på PVC! Vi hjälper dig med alla möjliga frågor angående figurer, allt från vart det är bäst att handla ifrån till hur många olika modeller av Hatsune Miku det finns.
Vi kommer finnas tillgängliga under hela konventet och ställer ut exemplar ifrån våra privata samlingar. Men om ni känner en hemskt stor avundsjuka till någon figur så tveka inte att fråga, vi hjälper er mer än gärna att hitta den figuren ni söker!

Mario Party IRL

Velat vara en del av det mest episka brädspel på ett tv spel in real life ? Nu kan du det! Var med i en omgång av Marioparty! IRL! Slå tärningen, vinn minispel mot dina motspelare, överlev domarnas grymma utmaningar, samla mynt och handla stjärnor. Var med i galna lekar som Musikroulette med Justin Bieber, sten sax påse royale, pigelin race och skratta inte åt canIhascheezburger? Men ta er i akt, du kan bli fysiskt och psykiskt utmattad och bli lite blöt, lite kladdig, lite svettig eller så kan du få en smak av likör i munnen. Vi varnar för mängder med kul och lek i ett fantastiskt kul spel på världens bästa konvent. Kul utlovas till alla deltagare och åskådare med eran galna domare.

Chill-kai

Chill-Kai är en förening med rötterna i Stockholm som sedan hösten 2010 jobbat för mysigare och mer ”chill” konvent och aktiviteter. Dom har hållit i två konvent i sin hemstad och förra året besökte dom NärCon:X med ett rum där besökarna fick slappa, rita och lyssna på musik så mycket dom bara ville. I år är dom tillbaka, chillare och bättre!

Hos Chill-Kai kommer du såklart att göra samma saker som förra året men vi kommer även att ha pärlplattor, charader, högläsning och en awesome teckningstävling.

Kom förbi och häng med oss, ta med något att dricka från josbaren och bara.. chilla galet.

CBG-kais Lagkamp

CBG-kai presenterar sitt senaste häftiga arrangemang, Lagkamp! Detta kommer äga rum under fredagen 11.00-16.00 på Närcon 2012! Du hittar all information om detta nya spännande arrangemang här.

Yoikai- Retro-LAN

Yoikai – En spel, östasiatisk populärkultur och västerländsk nördkultur-förening från Karlstad gästar Närcon 2012 och kommer erbjuda:

 • Retro-LAN med Red Alert 2 och Medal of Honor turnering
 • Brädspel
 • DO-IT Fototävling
 • The Yoikai Band på turné (Rock Band)
 • Yoicon:04 pepp
 • Filmvisning Monty Python och Iron Sky
 • Hitta Alla Coconut Badges
 • Chill och Mys

Kom till oss och spela, peppa inför konventet Yoicon:04 och chill/mysa i vårt hemtrevliga rum!

Yugioh-turnering

Är du trött på att behöva stressa igenom varje match bara för att slippa förlora på time? Är du en av dem som vill hinna se allt annat kul på Närcon SAMTIDIGT som du är med i en turnering? Är du en av dem som tycker att Tie-brakers är konstiga? Vill du spela med JUMP-kort som du inte får användas i vanliga turneringar?

Om något eller alla dessa saker passar in på dig så är detta turneringen för dig. Utmana VEM du vill, NÄR du vill och VAR du vill. Från det att turneringen börjar så har du 48timmar att samla på dig så många marker som möjligt, ni får marker (som i Duelist Kindom) som ni satsar mellan er och vinnaren av en match (bäst av 3) vinner de satsade markerna.

Touhou Sweden

Vi erbjuder Touhou till alla! Få chansen att spela den populära Touhou-serien tillsammans med de mest inbitna av Sveriges alla Touhou-fans!
Mycket skratt och spel tillsammans, aldrig kan man få för mycket Touhou!

Obscura, aktiviteter

Obscura är på NärCon för att bringa mer skräck i tillvaron. Bli jagad av zombies(eller sälla dig till dem) i vårat zombiespel,
möt spöken och andra varelser i våra lajv eller berätta spökhistorier(eller bara lyssna på dem) mitt i natten. Obscura kommer även one-sitta skräckspel och visa skräckfilmer.

Allt för att försöka skrämma livet ur er besökare.

Battle Royale

”Döda konventare i Battle Royale!”

Under en timme får spelare, alla beväpnade med varsitt mer eller mindre urlöjligt vapen, chansen att ta ut sina aggressioner på varandra i konventarnas eget Battle Royale (för de ovetande: det är typ som hungerspelen, fast liksom Japan). Det gäller att döda sina vänner och ovänner inom tidsramen för att vinna evig ära, lycka, heder och valfria prycklar från ett halvtaskigt prisbord bestående av vagt Japan-relaterade saker. Förlorarna (och vinnarna också för den delen) är hjärtligt välkomna till nästa omgång av svek, ond bråd död och våld.

Fjäderboll

Vill du sträcka på benen, göra av med lite energi eller pröva dina atletiska förmågor? Testa att spela fjäderboll, en traditionell asiatisk sport som kan spelas ensam men allra helst tillsammans. Fjäderboll uppmanar till lek, hopp och påhittighet. Det krävs inga förkunskaper, ta med vänner och två portioner gott humör!

Prova på Warhammer 40k

Warhammer 40k är ett Figurspel som utspelar sig i en mörk avlägsen Framtid där det bara finns krig. Är du intresserad av en Episk Sci-fi saga, måla häftiga figurer eller bara spela figur spel så är detta något för dig.

 • Prova på att spela med oss
 • Prova att måla din första Figur. (vi låter dig behålla den)
 • Förtrollas av stämningen.
 • Har ni med er egna figurer så löser vi så ni kan spela med dem.

Välkomna!

Lajvläger

Katrineholms äventyrsklubb bjuder in dig till ett mysigt lajvläger där du kan chilla, prova läderhantverk, strida med latexvapen, testa lajvutrustning, se på en fotoutställning och prata med arrangörerna för 4 st fantasy/postapolajvkampanjer.
Arrangör: Katrineholms Äventyrsklubb

Paintball

Det är dags att göra upp på hederligt vis, det är dags att göra upp i en duell, du mot din dödsfiende. Den som drar snabbast är den som går därifrån… den andra blir utsläpad 😛 Det är dueller med paintballpistoler, både prova på/drop-in och i turneringsform.
Arrangör: Eremiten

Bounty Runner

Bounty Runner är ett indie-spel i bullet hell genren. Skjut dig igenom
horder av fiender medan du undviker enorma mängder skott i detta svåra
spel.
Var med och pröva betan före alla andra, endast på Närcon!

S.A.R.Z.

S.A.R.Z. Spelbar

S.A.R.Z. Spelbar har följt hela utvecklingen av NärCons uppväxt och självklart vill vi inte missa årets NärCon. Det kommer bli en spännande möte mellan människor och spel. Vi kommer anordna turneringar under hela konventet, så kom gärna förbi och checka in!

Arrangör: S.A.R.Z., sarzspelbar (at) gmail (dot) com

Spank the Monkey (kortspelsturnering)

En apa har klättrat högt upp i en skrothög och irriterar högljutt omgivningen. Din chef är inte glad över det, så därför kommer han att ge en belöning till den person som först kommer upp i höjd och kan smiska till apan, så den håller tyst. Nu gäller det för dig att stapla ett torn av all skrot du hittar på tippen så snabbt som möjligt. Du skall även förstöra dina kollegors torn så att du är den första som når upp till apan, smiskar till den och får din belöning!
”Spank the Monkey” är ett otroligt kul och roligt kortspel, som är enkelt att lära sig, men svårt att bemästra. Det kommer att ordnas en turnering, där du kan vinna spelet. Gigantoskop ( http://www.gigantoskop.se) sponsrar fina priser till turneringen. Du hittar oss i S.A.R.Z. Spelbar.

Arrangör: S.A.R.Z., sarzspelbar (at) gmail (dot) com
Tid: Fredag kl 19-22

Carcassonne SM-kval 2012 (brädspelsturnering)

Alla känner väl till brädspelet Carcassonne?

Spelarna utvecklar området kring Carcassonne genom att placera landbrickor. Varje omgång gör att området växer, allt eftersom spelarna lägger till vägar, fält, städer och kloster. Spelare kan också placera ut sina följeslagare som stråtrövare, bönder, riddare eller som munkar för att få kontroll och inkassera poäng för vägarna, fälten, städerna eller klostren. Eftersom spelarna bara har ett begränsat antal följeslagare, måste den smarte spelaren noggrant planera sina drag och bara placera ut följeslagarna när och var han kan få poäng. Carcassonne är helt enkelt en enkelt men klurigt brickspel som ger nya utmaningar vid varje tur.

Du har chansen att kvala dig direkt till finalen! Priserna i turneringen sponsras av Enigma Distribution ( http://www.enigmadistribution.com) Du hittar oss i S.A.R.Z. Spelbar.

Arrangör: S.A.R.Z., sarzspelbar (at) gmail (dot) com
Kostnad: 20 kr / person, betalas på plats, drop-in
Tid: Lördag kl 19-23

S.A.R.Z. Varulv/Maffia

Det slår aldrig fel att köra en omgång Varulv/Maffia!! (varför bara en omgång?) Maffia är nog en av dem populäraste företeelse som finns i en spelkonvent. Vill du också uppleva något otroligt roligt? Varulv/Maffia är ett slags rollspel, fast inte rollspel. Varulv/Maffia använder sig av kortspel, fast räknas inte som kortspel. Varulv/Maffia är helt enkelt något unikt….har du inte testat det, så rekommenderar vi dig stark att göra det! Regelgenomgång hålls innan spelet körs igång!

Arrangemanget sponsrars av förlAgo. Du hittar oss i S.A.R.Z. Spelbar.

Arrangör: S.A.R.Z., sarzspelbar (at) gmail (dot) com
Tid: Torsdag, Fredag & Lördag vid midnatt

World Of Warcraft – TCG

WoW-TCG är ett muskedunderroligt kortspel som stulit de bästa delarna från Magic The Gathering och gjort dem bättre och på samma gång tagit bort alla dåliga delar helt.

WoW-TCG är spel som sätter ditt strategiska och kreativande tänkande på prov på samma gång som det är oerhört underhållande. WoW-TCG är lätt att börja med, men svårt att sluta spela!

I WoW-TCG spelar man främst i följande format:

Booster Draft: Spelarna har tillgång till tre boosters var. Man öppnar sin första booster, plockar bort alla kort som inte används i spelet (heros, artifacts och ev. loot-kort). Man väljer sedan sitt första kort och skickar resten av korten vidare till vänster (medurs). Detta fortgår fram tills det att alla kort är utdelade. Därefter öppnar man sin andra booster, plockar bort kort som inte används, men denna gången skickas korten till höger (moturs) efter att man valt sitt kort. Den tredje boostern följer sedan samma regler som den första. Därefter får man som spelare några minuter på sig att göra en s.k. core legal deck på minst 30 kort att spela turneringen med.

Core Constructed: Constructed innebär att man spelar turneringen med en redan klar deck som man skapat sedan tidigare. Core innebär att det är de två senaste blocken som är core legal. Decken ska bestå av minst sextio kort. På plats kommer det att finnas core legal decks att låna.

OBS: Det krävs minst fyra spelare för att kunna arrangera och köra officiella Battlegrounds. Femton minuter innan turneringsstart avgörs om hur vida turneringen kan köras eller ej.
Kostnad: Gratis

Mahjong

LiRMA presenterar stolt för alla NärCons besökare en finfin chans till att få knyta bekantskap med det stimulerande spelet Mahjong!

Japansk mahjong är ett spel som är avlägsen släkting till kortspel som 500. Målet är att vara snabbast av 4 spelare att bygga upp en vinstgivande hand bestående av 14 brickor, fördelade på 4 sets och ett par.

Under NärCons två första dagar kommer det finnas möjlighet till att lyssna på nybörjarseminarium och spela mahjong, så att man känner sig uppvärmd och kampsugen på att ställa upp på den turnering som hålls under lördagen!

För den som vill veta lite mer om mahjong, gå in på LiRMAs hemsida!