Aki Akane

 

Vem är Akiakane?
Akiakane är en 19-åring som just gått ut gymnasiet.
Som sångare och illustratör så började hennes aktiviteter på ”Niconico Anime” plattformen. På samma plattform avslöjar hon sin talang i ett samarbete med P (ljudproducent).
P, redan känd inom Niconico Anime och Point Five, är en stilig och känd vokalist som upptäckte Aki Akanes talang och hjälpte henne att sprida sitt arbete på Pixiv, en känd sns för illustratörer. Sen dess har hon varit givit upphov till stora förväntnigar om morgondagens illustratörer och konstnärer, som ser henne som en inspiration.

Akiakane på Niconico:
Över 1 miljon premium-medlemmar!(Medlemskapet kostar 525 Yen/månad.)
Tack vare det överraskande antalet medlemmar på hennes sida på NicoNico video-plattformen, har hon blivit prisad som ‘nutidens sångare’ av Nico Nico videos kreativa team. Med anledning till hennes unika sångstil så kallas hon för ‘screaming cinderella’ och hon är den mest attraktiva, aktuella skaparen. Aki Akane strävar efter att skapa sånger som kan reflektera hennes känslor och tillåter henne att sjunga tillsammans med illustrationen. Resultatet av det är en video som drar till sig publikens uppmärksamhet, där Aki Akane använder hennes känslosamma röst för att ge liv till en unik värld och uppträdande. Hon gjorde sin debut med singeln ”antinotice”, som släpptes den 17e augusti 2011 med text skriven av Wowaka. I musiken så används en gitarr som med ett ljud av ett skarpt, förgiftat svärd tillsammans med Aki akanes skrik gör ett väldigt imponerande rock nummer. Mixandet är gjort av Kusaka Takashi som också är känd för att ha producerat RADWIMPS och 9mm Parabellum.
Aki Akane framträdde för första gången inför publik på Japan expo Marseille 2012, där det var over 1000 personer som assisterade till hennes live-målning.

NärCon är stolta över att kunna, som enda konvent i norden, ha en exposé med hennes material! Vem vet, om hennes konst uppskattas kanske hon själv kommer till NärCon nästa år….

Referenser:

Official page:
http://www.akiakane.net/

Some Music:
http://www.youtube.com/user/AKIAKANEch

(OBS, notera att hennes musikaliska aktivitet sker på http://www.nicovideo.jp/ och inte på YouTube. )