Overworld

Overworld är ett nytt men snabbt växande band och det närmaste man kan komma en ”supergrupp” inom underground-musikscenen. Med medlemmar från tidigare etablerade band och influenser från all världens musik spelar de vad de själva kallar ”adrenaline rock ’n’ roll metal”.

Bandet består av:

Endigo – Sång
(Tidigare i Still Echo/Sounthesia)

Nikke – Gitarr
(Tidigare i SAI/Junction Skies)

Kaz – Gitarr
(Tidigare i Kyrielle)

Lynx – Bas
(Även kallad ”Meuw” – grundare av MeuwCon/Fighting Dreamers)

Andie – Trummor
(Tidigare i SAI/Junction Skies)

Trots sin hitills korta karriär har de hunnit få sig ett namn som ”the next big thing”.
Deras debut-EP ”Perfect Anomaly” placerade sig direkt som #5 på de svenska topplistorna, och gick därmed förbi bl.a Tenacious D, Metallica och Loreen.
Nu kommer de till NärCon för att bjuda till dans, höja er puls och fylla era kroppar med adrenalin. Det vankas en konsert utöver det vanliga och bandet själva har följande att säga inför spelningen:

”Det ska bli riktigt kul att spela på NärCon! Svenska fans är alltid så sjukt taggade och vi ska verkligen se till att den här konserten blir något att minnas för livet. Tack för all support!”

För dig som inte kan vänta till NärCon för att höra Overworld, kan du kolla in dom på Facebook eller lyssna på dom på iTunes eller Spotify! Overworld kommer göra NärCon äran att spela som sista nummer under avslutningen, och det garanterar vi att du inte vill missa!

Som bonus länkar vi även till den första låten Overworlds debut-EP: