Cosplayschack

Cosplayschack

Nu kommer CBG-kai tillbaka till NärCon med större och mer legendariskt cosplayschack än tidigare! I cosplayschack kan det mesta hända när två spelmästare tar kontrollen över 32 spelpjäser och flyttar runt på dem på planen!

Mer information om vad CBG-kai är hittar du på vår Facebooksida.

Hur fungerar Cosplayschack?

Cosplayschack fungerar som sådan att två spelmästare kontrollerar 32 deltagare som spelar de olika pjäserna i schack på ett gigantiskt schackbräde.
Spelmästarna kommer att ropa ut olika flyttkommandon till spelarna som de kommer att följa. När en pjäs blir tagen uppstår det en episk strid och med det menas att alla pjäser kommer gå bort från planen för en kort stund, och låta de två spelpjäserna slåss emot varandra. När striden är över kommer den pjäs som tagit ut den andra att ta hans eller hennes ruta och de övriga pjäserna återgår tillbaka till sina respektive rutor.

När?

Torsdag 26/7 17.00

Att kunna delta

Det är väldigt få saker du behöver för att kunna delta i cosplayschack. Det första du behöver är en dräkt att spela i, som faktiskt får vara köpt. Vi har inget krav på att dräkterna ska vara egengjorda. Det andra är att du meddelats via mejl om att du får delta i cosplayschacket när du anmält dig. Vi har inga regler på vad man inte får cosplaya förutom karaktärer som du själv skapat, a.k.a. OC-karaktärer.

Endast spelmästarna behöver ha kunskap om hur man spelar schack, så känn ingen oro över att delta även om du kanske inte vet hur schack fungerar!

Anmälan

För att kunna delta i Cosplayschacket måste du först skicka in en anmälan till oss och svara på alla frågor för att vi ska kunna veta att du är intresserad att delta. Efter några dagar när vi har hunnit kollat igenom din anmälan kommer du få ett bekräftelsemejl från oss. Om du inte fått något tecken på att ditt mejl kommit fram till oss och börjat behandlas, så måste du skicka in en ny anmälan, annars kommer du INTE kunna delta!

Vi vill ha följande saker i din anmälan:

  • För- och efternamn:
  • E-post adress:
  • Namn på din cosplay-karaktär:
  • Vart kommer din karaktär ifrån:
  • Önskat lag: (Vuxna eller Barn)
  • Önskad spelposition: (Kung, drottning, löpare, häst/springare, torn eller bonde)
  • Referens bild:

Anmälan skickas in till anmalan@cosplayboardgames.se

Sista anmälningsdag är den 24 Juli!

Har du frågor angående cosplayschacket eller något annat kan du skicka det till vår officiella mejladresscbg@cosplayboardgames.se eller någon av våra anmälningsansvarigas mejladresserSedra@cosplayboardgames.se eller Konan@cosplayboardgames.se

Sveriges Största Cosplayschack

Är du intresserad att delta i Sveriges största cosplayschack? Då har din chans kommit! På NärCon 2012 kommer CBG-kai skriva svensk cosplay historia.
Temat för detta schack kommer vara Spel Vs Anime/Manga! Om du är intresserad så skicka ett mail till vår mailadrss cbg@cosplayboardgames.se

Vi ses på Närcon!