CBG-kais Lagkamp

CBG-kai presenterar sitt senaste arrangemang, Lagkamp! Detta kommer äga rum under fredagen 11.00-16.00 på NärCon 2012!

Vad är då lagkamp?

Lagkamp är ungefär som det låter, ni deltar i lag, och målet är att samla så många poäng som möjligt, det lag med flest poäng vinner!
För att samla poäng måste ni gå till Questgivers och klara uppdrag, när ni klarat uppdraget kommer Questgivern ge er en ledtråd till vart nästa Questgiver är.
Vad Questgivern ger för uppdrag kan variera, men det kommer inte vara omöjliga uppdrag, svårighetsgraden kan dock variera.
Vem som helst får delta, och cosplay eller annat är inget krav, men ni får gärna om ni vill.

Questgiver

Dessa ger er olika uppdrag som ni kan få poäng för att klara, Questgivers hittar ni genom att antingen få ledtrådar från basen eller en annan Questgiver. Questgivers kommer oftast att vara karaktärer från serier och spel, de förflyttar sig också med jämna mellanrum, så tar ni paus från spelet så går ni tillbaka till Basen.

Basen

Basen är där ni startar och slutar, det är också CBG-kai’s Huvudkvarter. Basen flyttar aldrig på sig och har man frågor är det bara att gå dit, de har också koll på hur mycket poäng ni har samlat totalt, ni behöver inte gå till basen mellan varje Questgiver.

Quests

Genom Quests kan ni få poäng, det kan vara allt från att pricka en papperskorg till att hitta något, ju fler ni klarar ju fler poäng får ni! Ni kan även hoppa över en Quest om ni vill, men tänk då på att ni missar poängen för den.

Special Quests

Det kommer under vissa tider finnas special Quests för att få extra poäng, men de går bara att få tag på om ni frågar efter dem under tiden de pågår, så det kan vara bra att gå tillbaka till basen då och då.

Hur anmäler man sig?

Anmälan sker på plats under hela torsdagen, allt ni behöver göra är att komma förbi CBG-kai och säga att ni vill anmäla er för lagkamp. Lagen ska vara mellan 3-5 personer, är du ensam kan du ändå anmäla dig, så kan du sedan komma tillbaka på genomgången innan det startar och se om det finns plats i ett lag, eller om flera har anmält sig ensamma så kan ni bilda ett lag. Glöm inte att ni även ska komma överens om ett häftigt lagnamn!

När ni anmält er ska sedan alla samlas för en regel genomgång på fredagen i Basen innan Lagkamp startar! Tänk på att uppföra er, inget våld och att Svensk lag samt NärCons regler gäller även under Lagkamp! Vi har begränsat antal lag som kan delta, så var inte för sega med att anmäla er.

Låt äventyret börja! Vi ses på NärCon 2012!